مشورت با پلیس
يكي از راه هاي كنترل و كاهش آسيب ها و جرائم اجتماعي، ارائه خدمات تخصصي و مشاوره اي به هنگام است كه مي تواند در ارتقاء سلامت افراد جامعه نيز موثر واقع شود. نيروي انتظامي با راه اندازي مراكز مشاوره و مددكاري اجتماعي در معاونت اجتماعي، بستر و زمينه پيشگيري از مسائل اجتماعي و ارائه خدمات به مراجعين را فراهم نموده است.
مراکز مشاوره در معاونت اجتماعی ناجا در راستای نگرش جامعهمحور پلیس و لزوم اقتدارش، صمیمیت و همدلی پلیس و مردم، برای پیشگیری و بروز جرایم و نابهنجاریهای اجتماعی، شناسایی ریشهها و زمینههای رفتارهای نابهنجار، تعیین تأثیر و نقش اختلالات روانی و شخصیتی در بروز جرایم و انحرافات، آگاهسازی جامعه بهمنظور افزایش تواناییهای مقابلهای و ایجاد فرهنگ مشاوره در بحرانهای زندگی راهاندازی شده است.
همچنین با توجه به پیامدهای اجتماعی بسیار زیاد جرم، بدون تردید پلیس به تنهایی قادر به مهار و کنترل این پیامدها و تأثیرات در رابطه با امنیت اجتماعی نیست. این در حالی است که یکی از مهمترین مؤلفههای تأمینکنندهی امنیت داخلی در هر جامعهای، مقولهی مهم انسجام روانی است و مهمترین نقش مراکز مشاوره نظارت اجتماعی و روانی است که نتایج آن به امنیت و آرامش منتهی میشود.
مراکز مشاوره اجتماعی واحدهایی هستند که با حضور نیروی انسانی آگاه به مسائل اجتماعی، روانشناختی، خانوادگی و حقوقی، پروندههای ارجاعی را از طریق دایره قضایی در کلانتریها و پاسگاهها پذیرش کرده و با بهکارگیری اصول و موازین حرفهای، زمینه لازم را برای مراجعین به منظور برقراری مصالحه و یا برگشت به سطح سازگاری متعارف ایجاد میکند.
ضرورت مشاوره
مشاوره در زندگی مدرن امروزی می تواند بر روند بهبود زندگی افراد بسیار اثر گذار باشد. با پیشرفت فناوری و تسریع کار های بشر، مشکلاتی برای انسان ها به وجود آمده است و موجب بروز برخی از بیماری ها و ناراحتی های روانی و تضعیف روابط و ارزش های انسانی گردیده است که نیاز به مشاوره را چند برابر می کند.
اهداف مشاوره
مراکز مشاوره پلیس با هدف پاسخ به نیازهای مشاورهای و روانشناختی در زمینههای فردی، خانوادگی، زناشویی، گروهی و اجتماعی به منظور ارتقاء سلامت روان فرد که در نهایت با نقش پیشگیرانه خود ، منجر به
ارتقاء سطح سلامت روان جامعه و کاهش اختلالات و آسیب های اجتماعی در سطح کشور می شوند در سطح کشور فعالیت می نمایند .
No comment