مدارک اخذ پاسپورت

مدارک اخذ پاسپورت

مدارک اخذ پاسپورت


مدارک اخذ پاسپورت

مدارک لازم برای پاسپورت، مراحل دریافت پاسپورت در سال 1400

مراحل دریافت پاسپورت به چه صورت است؟

در این مطلب، توضیحات زیر را می خوانید:

مدارک لازم برای دریافت پاسپورت. نکات مهم در خصوص دریافت پاسپورت. اقدامات لازم برای تعویض و یا مفقودی پاسپورت. شرایط دریافت پاسپورت و…

این صفحه صرفا جهت راهنمایی شما برای انجام مراحل دریافت پاسپورت ارائه شده است. همچنین نکات مهمی که باید در خصوص پاسپورت بدانید،  عنوان شده است.

همه چیز درباره پاسپورت و مراحل درخواست پاسپورت:

مراحل دریافت پاسپورت یا سفارش پاسپورت پیچیدگی خاصی نداشته و میتوانید کمتر از 2 ساعت نسبت به دریافت و یا تعویض و یا تمدید پاسپورت اقدام کنید. با ما همرا باشید تا همه چیز درباره دریافت پاسپورت رو بدانید.

 

مدارک اخذ پاسپورت
مدارک اخذ پاسپورت

جمع آوری مدارک لازم برای دریافت پاسپورت:

تهیه عکس 6*4 :

در حال حاضر عکسبرداری و کپی مدارک در مراکز پلیس +10 انجام می شود. قبل از هر گونه اقدام توصیه می شود به نزدیک ترین مرکز پلیس +10 مراجعه بفرمایید.

در مرحله اول به یک آتلیه مراجعه کنید برای عکس پاسپورت خودشون میدونن سایز عکس پاسپورت چند هستش اما محض اطمینان یادآوری کنید. نکته اینکه عکس پاسپورتی باید برای آقایون زمینه سفید، ریش و موی سر بدون مدل باشه و پیشونی وگوش ها کاملا مشخص باشه و بدون روتوش سنگین و برای خانم ها باید با حجاب کامل باشه بدون زیوآلات و آرایش سنگین باشه.

درضمن افرادی که جراحی های زیبایی انجام دادن و عکس جدیدشون با عکس کارت ملی و شناسنامه تفاوت اساسی داشته باشه نیاز به گوهی پزشک جراحشون دارن ( مخصوص اونهایی که کوبیدن از اول ساختن )!

داشتن مدارک اولیه مانند کپی و اصل شناسنامه کارت ملی الزامی ست. برای آقایون اصل و کپی کارت پایان خدمت هوشمند و برای بانوان یکسری مدارک اختصاصی هم لازم است. خانم ها برای گرفتن پاسپورت نیاز به اجازه نامه رسمی همسر را دارند.

خانم ها باید به دفتر خانه های اسناد رسمی بروند و یک اجازه محضری از همسرشون بگیرند، بانوان مقیم خارج هم احتیاجی به اجازه محضری همسر ندارند و همچنین اقامت با گذرنامه ایرانی قابل قبول است. بانوانی که همسرشون فوت کرده، باید اصل گواهی فوت همسر یا اصل شناسنامه باطل شده همسر رو ارائه بدن و بانوان مطلقه باید اصل طلاق نامه را ارائه کنند. لازم به ذکره که این اجازه نامه فقط برای خانم ها نیست بلکه فرزندان زیر 18سال هم نیاز به اجازه محضری از سوی پدر یا قیم قانونی دارند.

 یافتن  نزدیکترین پلیس +10:

برای پیدا کردن نشانی نزدیک ترین دفتر به شما می توانید به سایت اینترنتی epolice.ir بروید. در بخش تماس با ما، امکان جست وجوی نزدیک ترین دفتر به شما وجود دارد. باز هم تاکید می‌شود که  خانم ها برای گرفتن پاسپورت نیاز به اجازه نامه رسمی همسر دارند. آنها باید به دفتر خانه های اسناد رسمی بروند و یک اجازه محضری از همسرشان بگیرند، بانوان مقیم خارج احتیاجی به اجازه محضری همسر ندارند.

با دردست داشتن مدارک کامل و مراجعه به یکی از دفاتر پلیس +10 درخواست دریافت پاسپورت رو ادائه بدین.

پرداخت هزینه پاسپورت:

هزینه های گرفتن پاسپورت عموما همه ساله تغییر می‌کنه مثل همه چیز!

بخشی از هزینه ها مربوط به عوارض نیروی انتظامی و شهرداری و بخشی هم مربوط به خود هزینه دفاتر پلیس +10 و هزینه های پستی و … است. نکته اساسی در این زمینه این است که بخش واریزی به حساب شهرداری و نیروی انتظامی را به هیچ وجه نباید از طریق اینترنت یا عابر بانک پرداخت کنید یا باید مستقیم به بانک ملی بروید و فیش بگیرید و با اینکه از طریق دستگاه های کارتخوان موجود در دفاتر پلیس +10 اقدام کنید.

در انتظار پستی بمانید:

تموم شد! و حالا باید منتظر پست شدن پاسپورتتون به نشانی ای که اعلام کرده اید باشید. حدود 1 هفته زمان میبره تا گذرنامه به شما تحویل داده شود. البته ممکن است این زمان به دلیل مراجعه پستچی و نبودن شما در نشانی ارائه شده بیشتر هم بشود. در ضمن ممکن است که استعلام هایی که اداره گذرنامه برای شما می گیرد هم با مشکل مواجه شود که این مشکلات به شما اطلاع داده خواهد شد.

این نکته را هم یادتان باشد که همه افراد بالای 6 سال برای گرفتن گذرنامه باید به دفاتر پلیس +10 بروند و در پایان کار، رسیدی دریافت کنند. این رسید را باید در زمان آمدن پستچی، به او تحویل دهید تا گذرنامه را تحویل بگیرید.

سوالات در خصوص پاسپورت را می توانید از مراکز پلیس +10 بپرسید.

 

احتمالا در گوگل جستجوهای فراوانی داشته اید و آخر متوجه نشدید برای گرفتن پاسپورت باید چیکار کنید جستجوهایی مثل: نحوه گرفتن پاسپورت، مراحل اقدام برای پاسپورت، مدارک لازم برای گرفتن پاسپورت، مراحل ثبت نام برای پاسپورت، هزینه گرفتن پاسپورت، مدت زمان دریافت پاسپورت، مراحل گرفتن گذرنامه، شرایط دریافت پاسپورت، شرایط تمدید پاسپورت، مدت زمان اعتبار پاسپورت و … در این مطلب سعی کردیم که به تمام سوالات شما در این خصوص پاسخگو باشیم

 

مدارک اخذ پاسپورت
مدارک اخذ پاسپورت

 

نکات مهم در خصوص دریافت پاسپورت:

  1. بازنشستگان نیروهای نظامی که 5 سال از بازنشستگی آنها می گذرد باید اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را ارائه دهند.

– در مورد بازنشستگان نظامی که 5 سال تمام از بازنشستگی آنها نگذشته است ارائه نامه از حفاظت یگان مربوطه الزامی است.

– نظامیان شاغل باید نامه موافقت حفاظت یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه ارائه و پس از ثبت، به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارائه کنند.

 

  1. اگر گذرنامه شما دارای اعتباره و با همین اعتبار، مخدوش یا گم شده، باید ابتدا باید به اداره گذرنامه واحد غرب تهران واقع در یافت آباد، بلوار معلم، نرسیده به چهارراه قهوه خانه مراجعه کنید و بعد به پلیس +10 مراجعه کنید.

 

  1. عکس دختران بالای 5 سال باید با حجاب کامل باشد.
  2. شناسنامه افراد بالای 15 سال باید عکس دار باشد.
  3. افراد زیر 15 سال باید گواهی اشتغال به تحصیل، دفتر چه بیمه یا گذرنامه عکسدار ارائه کنند.
  4. برای کودکان زیر 6 سال، والدین کودک با حضور در دفاتر باید یک قطعه عکس از کودک خود در مدارک قرار دهند.

 

اقدامات لازم برای تعویض و یا مفقودی پاسپورت:

– اگر گذرنامه شما دارای اعتباره و با همین اعتبار، مخدوش یا گم شده، باید ابتدا باید به اداره گذرنامه واحد غرب تهران واقع در یافت آباد، بلوار معلم، نرسیده به چهارراه قهوه خانه مراجعه کنید و بعد به پلیس +10 مراجعه کنین.

اگر به هر دلیلی ممنوع الخروج شده اید برای دانستن علت این ماجرا و بررسی این ممنوعیت هم باید به همان اداره گذرنامه واحد غرب تهران مراجعه کنید.

اگر گذرنامه تان اعتبارش پایان یافته و بعد مخدوش یا گم شده است، دیگر نیازی به مراجعه به اداره گذرنامه نیست و مستقیم به دفاتر پلیس +10 بروید.

اگر قصد باطل کردن گذرنامه ای با اعتبار بالای یک سال را دارید باید ابتدا به اداره های گذرنامه بروید. به غیر از واحد غرب که نشانی اش در بالا بیان شد، 2اداره گذرنامه دیگر هم در تهران وجود دارد؛

اداره پاسپورت تهرانپارس: فلکه اول تهرانپارس- بلوار پروین- اداره گذرنامه تهرانپارس- طبقه دوم

اداره پاسپورت شهر ری: بزرگراه فدائیان اسلام- بلوار بسیج- جنب اداره گاز.

اداره پاسپورت شهرری : بزرگراه فدائیان اسلام – بلوار بسیج – جنب اداره گاز

 مدارک لازم جهت تعویض گذرنامه دانشجویی:

مدارک مورد نیاز دانشجویان علاوه بر موارد ذکر شده، به شرح ذیل مى‌باشد :

1ـ اصل ریز نمرات از شروع تحصیل تاکنون با مهر برجسته دانشگاه

2ـ برگ اشتغال به تحصیل از دفتر مشاور دانشجویان خارجى دانشگاه، (دانشجویان داراى کارت اقامت دائم و یا متولدین آمریکا از دفتر ثبت نام دانشگاه) با ذکر رشته و مقطع تحصیلی(کارشناسى، کارشناسى ارشد و یا دکترا) تاریخ شروع و اتمام تحصیلات، ممهور به مهر برجسته دانشگاه.

3ـ اصل برگI-20  و I-94 معتبر(دانشجویان داراى کارت اقامت دائم تصویر دو طرف کارت اقامت را ارسال دارند.)

4ـ تکمیل فرم شماره 54 (در خواست‌نامه تسهیلات دانشجوئى) به همراه یک قطعه عکس

5ـ تصویر مدرک مشخص بودن وضعیت نظام وظیفه عمومى(معافیت تحصیلى، کارت پایان خدمت، کارت معافیت دائم و غیره) دانشجویان داراى کارت اقامت دائم و یا متولدین آمریکا جهت دریافت معافیت تحصیلى به فرم شماره 61 رجوع نمائید.

دانشجویان واجد شرایط بر طبق ضوابط وزارتخانه‌هاى علوم، تحقیقات و فناورى یا بهداشت و درمان و آموزش پزشکى از پرداخت هزینه گذرنامه معاف مى‌باشند.

 اعتبار پاسپورت:

قبل از سفر به یک کشور خارجی دقت کنید پاسپورت شما به هنگام خروج از کشور می‌بایست حداقل 7 ماه اعتبار داشته باشد.

حالا چرا 7 ماه؟

قوانین هر کشور در خصوص پذیرش مسافر و مدت اعتبار پاسپورت در هر زمان ممکنه تغییر کنه.

به ‌طور مثال برای سفر به کشور ترکیه تا قبل از سال 2014 شما می‌توانستین بااعتبار حتی 1 ماه هم وارد ترکیه شید اما از سال 2015 به بعد این امکان وجود نداره یعنی پاسپورت شما باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشه و زیر 5 ماه تا 2 ماه شما جریمه می‌شید و زیر 2 ماه هم اجازه ورود به کشور ترکیه رو ندارید .درضمن این را هم در نظر داشته باشید قطعاً این قانون در هرسال تغییراتی پیدا خواهد کرد.

 چند نکته مهم درباره گرفتن پاسپورت:

حضور شخص متقاضی جهت ارائه‌ی مدارک به پلیس +10 جهت اخذ پاسپورت الزامی است.

متقاضی فقط در زمان ارائه‌ی مدارک می‌تواند مدارک همسر و فرزندان خود را ضمیمه نماید تا به‌عنوان همراه در گذرنامه‌ی او درج شوند. حضور همراهان ضروری نیست و پس از چاپ و صدور گذرنامه، امکان اضافه و یا کم کردن همراه امکان پذیر نخواهد بود.

پاسپورت ها بااعتبار 5 ‌سال و غیرقابل تمدید صادر می‌شوند.

هنگام تحویل مدارک برای سفارش پاسپورت، ارائه‌ی نشانی کامل پستی ضروری است.

متقاضیان تعویض پاسپورت، باید اصل و کپی پاسپورت های قبلی خود را ارائه نمایند. کپی باید از صفحه‌ی مشخصات و صفحاتی که مهر ویزا و ورود و خروج دارند، تهیه ‌شده باشد.

 

به‌ هیچ‌ عنوان و تحت هیچ شرایطی مدارک هویتی خود مثل گذرنامه، شناسنامه و…را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید چراکه در صورت وقوع هرگونه مشکل یا سو استفاده از این مدارک توسط هر شخص دیگر مسئولیت آن بر عهده شما خواهد بود.

چنانچه گذرنامه خود را برای انجام سفر در اختیار شرکت مسافربری قرار داده‌اید حتماً نسبت به اخذ رسید آن با درج زمان تحویل گذرنامه اقدام نمایید.

هنگام ورود به کشورهای دیگر دقت نمایید تا گذرنامه شما ممهور به مهر ورود شده باشد، لازم به ذکر است حتی در صورت سهل‌ انگاری پلیس مرزی، صاحب گذرنامه ازنظر مقامات، متهم به عبور غیرمجاز بوده و عواقب این امر متوجه وی خواهد بود.

در سفرها برای اخذ ویزا مخصوصا ویزای کانادا از سپردن گذرنامه یا هرگونه مدرکی به افراد واسطه خودداری کنید. به اشخاص بدون یونیفورم و کارت شناسایی در فرودگاه‌ها، پایانه‌ها و سایر اماکن که در ظاهر به‌قصد کمک یا کنترل مدرک و در باطن به ‌قصد دیگری به شما نزدیک می‌شوند، اعتماد نکنید و از ارائه وسایل و مدارک همراه خود به‌ خصوص «گذرنامه» پرهیز نمایید.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *