مرکز مشاوره پلیس
آشنایی با مراکز مشاوره پلیس
مرکز مشاوره پلیس با هدف ایجاد رابطه نزدیک و صمیمی و اعتمادآمیز پلیس با مردم، شناسایی ریشه ها و زمینه های رفتارهای نابهنجار و بزهکاریها، تلاش در جهت از بین بردن ریشه های مشکلات اجتماعی و پیشگیری از آنها، آگاه سازی جامعه به منظور افزایش تواناییهای مقابله ای و ایجاد فرهنگ مشاوره در بحرانهای زندگی راه اندازی گردید.
ماموریت اداره کل مشاوره و مددکاری اجتماعی
شناخت عوامل و متغیرهای مؤثر در کیفیت زندگی مانند بروز و شیوع آسیبهای اجتماعی با حساس سازی و آگاه سازی جامعه به منظور افزایش تواناییهای مقابله ای، ایجاد فرهنگ مشاوره در بحرانهای زندگی و استقرار نظام خدماترسانی جامعه شبکهای سطحبندی شده، سازماندهی و اصلاح ساختار مدیریتی در کاهش عوامل جرمزا در جامعه.
وظایف اداره کل مشاوره و مددکاری اجتماعی
۱-تعیین معیار و شاخصهای لازم برای تأسیس و تأمین امکانات ( نیروی انسانی و تجهیزات) و توسعه مراکز مشاوره و دفاتر مددکاری اجتماعی کلانتریها و پاسگاهها.
۲- راهاندازی و توسعه مراکز مشاوره و واحدهای مددکاری اجتماعی و صدای مشاوره در سراسر کشور متناسب با نیاز فرماندهی انتظامی استانها.
۳- ارزیابی و تعیین صلاحیت تخصصی مسئولین و کارشناسان مراکز مشاوره و دفاتر مددکاری اجتماعی کلانتریها و پاسگاهها و نظارت بر عملکرد آنها.
۴- برنامهریزی و برگزاری کارگاههای آموزشی بمنظور مهارتافزایی حرفهای کارشناسان، مشاوران، مددکاران و سایر منابع انسانی متخصص در مراکز و دفاتر مشاوره و مددکاری اجتماعی بر اساس نیازسنجی آموزشی و مأموریتهای محوله.
۵- تجزیه و تحلیل عوامل مؤثر در بروز رفتارهای ناهنجار در زمینههای آسیبهای فردی، گروهی و خانوادگی که امنیت و بهداشت روانی جامعه را به خطر میاندازد بر اساس مشکلات و یافته های آمار مراجعان به دفاتر مشاوره و مددکاری اجتماعی (با همکاری اداره کل مطالعات اجتماعی)
۶- ایجاد هماهنگی و تعامل با انجمنهای علمی تخصصی از جمله روانشناسی، مددکاری، جامعهشناسی به منظور دستیابی به آخرین فنآوریهای علمی در زمینه پیشگیری و درمان آسیبها و ناهنجاریهای اجتماعی و ارائه راهکارهای مؤثر.
۷- برگزاری و شرکت در نشستهای علمی- تخصصی با حضور اساتید و کارشناسان (درون سازمانی و برون سازمانی) به منظور همفکری در بالا بردن سلامت روانی جامعه.
۸- بررسیهای علمی برای بهبود فرآیند و روشهای مؤثر خدمات تخصصی مشاوره و مددکاری اجتماعی.
۹- ارائه توصیههای بهداشت روانی برای آحاد جامعه در قالب تألیف متون، نشریات آموزشی،بروشورها، ویژهنامه ها در راستای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی.
۱۰- تعیین رفتارهای آسیبزای غالب و حاکم بر یک منطقه خاص از طریق تجزیه و تحلیل دادههای آماری مراجعان و انعکاس به مبادی ذیربط در جهت هدایت رفتارهای ناهنجار به سوی رفتارهای متعارف آن منطقه ( با هماهنگی اداره کل مطالعات).
۱۱- نظارت بر عملکرد و نحوه ارائه خدمات در مراکز مشاوره و دفاتر مشاوره و مددکاری اجتماعی تحت پوشش.
۱۲- جمعآوری، تحلیل و پردازش عملکرد و آمار مراکز و دفاتر مشاوره و مددکاری اجتماعی سراسر کشور و انعکاس آن به مبادی ذیربط.
۱۳- تهیه و تدوین بخشنامهها و دستورالعملهای لازم در راستای هدایت و راهنمایی مراکز و دفاتر مشاوره و مددکاری اجتماعی کلانتریها و پاسگاهها.
۱۴-بررسی و پیشنهاد عناوین و نیازهای تحقیقاتی مربوط به مأموریتهای اداره کل مشاوره و مددکاری و انعکاس آن به مبادی ذیربط.
بدون دیدگاه