مشاوره با پلیس نیروی انتظامی
نیروی انتظامی ادوار مختلفی را طی کرده و به یک پلیس جامعه محور تبدیل شده است نیروی انتظامی قبل از انقلاب اسلامی اقتدار خود را با تحکم و زور به دست می آورد و در خدمت حکام ظالم و ستمکار بود اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی این نهاد انقلابی یک دوره گذرا همراه با تغییر و تحول ساختاری را سپری کرد و اقتدار خود را در مشروعیت و اعتماد مردم به دست آورد.
امنیت یک تولید اجتماعی است که در نتیجه کارکرد دستگاه ها و مشارکت همه جانبه مردم حاصل می شود. مردم زمانی با اقدامات و ماموریت های پلیس همکاری و مشارکت می کنند که به پلیس اعتماد داشته باشند و این اعتماد با عملکرد مثبت و خدمات مطلوب و مردم محور ایجاد می شود.
بالاترین و بهترین روش اعتماد سازی در بین مردم از طریق مراکز مشاوره و مددکاری می باشد چون این مراکز نقطه تماس مردم با پلیس و مصداق واقعی یار مهربان مردم می باشد.
از آنجایی که مشاوران و مددکاران اجتماعی فرماندهی انتظامی دارای روحیه نرم و لطیف هستند می توانند با ارتباط موثر با اقشار مختلف جامعه در کاهش آسیب های اجتماعی گام بردارند و زمینه اعتماد سازی مردم به پلیس را فراهم کنند.
امنیت ایجاد شده به صورت مکانیکی و فیزیکی یک امنیت شکننده و مقطعی است. اگر امنیت با مشارکت خود مردم تامین شود امنیتی پایدار و زمینه ساز پیشرفت های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی می شود.
با توجه به گسترش حاشیه نشینی در شهرها مشاوران و مددکاران اجتماعی پلیس با انجام برآورد اجتماعی و نیاز سنجی متناسب با جرایم و آسیب ها نسبت به برگزاری کلاس های آموزش همگانی اقدام خواهند کرد تا از بروز جرایم و آسیب های اجتماعی جلوگیری شود و احساس امنیت در بین شهروندان افزایش یابد.
مشاوره و مددکاری اجتماعی نیروی انتظامی
حل و فصل پرونده های قضایی قبل از انتقال آنها به مراجع قضایی و کاهش آسیب و مخاطرات روحی و روانی و کاهش حجم پرونده های قضایی از عملکردهای ارزشمند واحد مشاوره و مددکاری نیروی انتظامی است که افراد می توانند همیشه از خدمات مشاوره پلیس در زمینه های روانشناختی، خانواده و… استفاده کنند.