مشاور خصوصی پلیس در رابطه با افراد گمشده

مشاور خصوصی پلیس در رابطه با افراد گمشده

مشاور خصوصی پلیس در رابطه با افراد گمشده

مراکز مشاوره پلیس یکی از مراکزی است که در زمینه کاهش و پیشگیری آسیب‌های اجتماعی نقش شایانی دارد،  مشاوره خصوصی پلیس در راستای اقدامات مددکاری و اجتماعی نیروی انتظامی راه اندازی شده؛ زیرا کمبود مهارت‌های زندگی و توجه نکردن به مشاوره موجب افزایش مشکلات اجتماعی از جمله مشکلات خانوادگی، طلاق‌های عاطفی، مسائل حقوقی و… می شود که در نهایت نیاز به مداخله انتظامی خواهد بود.

رویکرد فعالیت‌های مراکز مشاوره پلیس بر مبنای پیشگیری و ارتقای سلامت روان و افزایش مهارت‌های زندگی شکل گرفته است.داشتن جامعه سالم و به دور از هرگونه تخلف و آسیب اجتماعی یک هدف والا است که بر مبنای توسعه آموزش‌های همگانی و فعالیت‌های مشاوره‌ای و مددکاری دست یافتنی خواهد بود.

استفاده از حضور مددکاران و مشاوره در هر کلانتری می‌تواند گام‌های موثری به منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی در هر حوزه استحفاظی باشد و از سطح خرد تا کلان این اقدامات موثر فراگیر خواهد شد. در فرآیند مشاوره و روان درمانی، درمانگر یا روانشناس به بررسی و ارزیابی وضعیت و شرایط روانی فرد پرداخته تا با ریشه یابی مشکلات او در جهت درمان و حفظ عملکرد و آرامش فرد اقدامات لازم و کاربردی را اتخاذ کنند.

مشاور خصوصی پلیس در رابطه با افراد گمشده
مشاور خصوصی پلیس در رابطه با افراد گمشده

توصیه های پلیس در رابطه با افراد گمشده

وقتی کسی گم می‌شود اولین و مهمترین کار اعلام به پلیس است. کلانتری و دادسرا «من سر از این کارها در نمی‌آورم چه کار باید بکنم و دادسرا چه کمکی می‌تواند به من بکند؟» شما با مراجعه به کلانتری محل یا دادسرا اعلام مفقودی می‌نمایید. در هر شهری معمولاً دادسرای خاصی مسئول رسیدگی به مفقودی‌ها و وضعیت آنهاست.

در صورت مفقود شدن فرزندتان به اين توصيه ها كه از طرف پليس اعلام شده، انجام دهيد و با خونسردي كامل به نيروهاي انتظامي براي پيدا كردن فرزندتان كمك كنيد. پليس انتظار دارد در هنگام مفقود شدن فرزندتان به موارد زير دقت داشته و به آنها عمل كنيد.

1ـ خانه و حوالي آن را با دقت بگرديد.

2ـ از دوستان و همبازي هايش سراغ او را بگيريد.

3ـ محل‌هايي را كه معمولا براي بازي كردن مورد استفاده قرار مي‌دهد، با دقت بگرديد.

4ـ با تمام دوستان، همسايگان و خويشاوندان تماس بگيريد.

مشاور خصوصی پلیس در رابطه با افراد گمشده
مشاور خصوصی پلیس در رابطه با افراد گمشده

5 ـ هر چه سريعتر با نيروي انتظامي تماس گرفته و اطلاعات خود را به طور دقيق در اختيار آنان قرار دهيد، مانند: الف) مشخصات فردي ب) علامت مشخصي كه از بدو تولد داشته يا هر نوع علامت خاص ديگر ج) آخرين عكس فرزندتان د) مشخصات لباسي كه به تن دارد هـ) مشكلات پزشكي وي و) مشكلات آخرش درخانه، مدرسه يا همبازي‌هايش و غيره ز) چه نوع لباس و يا وسايل شخصي مورد علاقه بچه در منزل مفقود شده است؟

6 ـ بررسي كنيد كه يادداشتي از وي بجا مانده يا خير؟

7ـ چنانچه دفترچه خاطراتي دارد بررسي شود.

8ـ مشخصات و شماره تلفن دوستان نزديك وي در اختيار نيروي انتظامي گذاشته شود.

9ـ بررسي شود چه مقدار وجه در اختيار داشته و آيا وجه نقد يا وسايل قيمتي از منزل خارج كرده يا خير؟

اقدامات لازم در صورت گم شدن يا ربوده شدن بستگان

1ـ با در دست داشتن دو قطعه عكس تمام رخ از آخرين عكس فرد گم شده يا ربوده شده به كلانتري محل مراجعه و مراتب را اعلام نماييد.

2ـ ضمن اعلام مشخصات شناسنامه‌اي او علائم مشخصه وي مانند: لهجه، قد، اندام، رنگ مو، رنگ چشم، وضعيت مو، ريش، سبيل، خال، لوچي چشم، سالك، آثار سوختگي چهره و همچنين وضعيت جسماني، رواني، اخلاقي، ميزان اعتقادات مذهبي، رنگ و نوع لباس فرد گم شده يا ربوده شده و انگيزه احتمالي گم شدن يا ربوده شدن وي را نظير، اختلافات خانوادگي، شكست در تحصيل، مشكلات مادي، اغفال و غيره به مامورين انتظامي دقيقا اطلاع دهيد.

مشاور خصوصی پلیس در رابطه با افراد گمشده
مشاور خصوصی پلیس در رابطه با افراد گمشده

3ـ نزديك‌ترين و صميمي‌ترين دوستان افراد مفقود را به كلانتري معرفي نماييد.

4ـ هر گونه تماسي كه در رابطه با افراد گم شده يا ربوده شده با منزل گرفته مي‌شود سريعا و بدون فوت وقت به عوامل انتظامي اطلاع داده شود.

5 ـ در منزل بررسي نماييد كه فرد گم شده يا ربوده شده هنگام خروج از منزل چه اشياء يا مداركي همراه خود برده است. 6 ـ به فرزندان خود بياموزيد در صورت ايجاد مشكل براي آنها نظير گم شدن، مزاحمت، عبور از خيابان و … به مأمورين انتظامي مراجعه نمايند.

پیام بگذارید